Aktiviteter på seinsommeren

NM Express og Melges 24

Etter sommeren kommer en periode med mange kjølbåt NM og Askøy SF vil ventelig sendte båter til Express og Melges24 siste helgen i August. 

Nye runder i Seilsportligaen

J/70 og Seilsportligaen er i full gang og to runder er unnagjort. Etter litt lugging i første runde i Ålesund der det ble en 10. plass slo Askøy SF laget godt tilbake med en 3. plass i Son i slutten av Juni, og ligger med det på 6. plass i 1.div. Etter sommeren kommer runde 3 i Arendal 12.-13. aug og runde 4 i Ålesund 23.-24. September. 

Soling

Som endel har sett er det også kommet en Soling til ASF. Med målsetning om kommende VM på Hankø 2024 er dette båten for et nykomponert lag med Stian Soltvedt, Kjell Eirik Irgens Henanger, og Nils Olaf Handegaard. 

Soling er en spennende båt som står spesielt i Norsk seilhistorie. Det er nok ikke uten grunn at både 25års- og 50års-jubileumsboken til Norges Seilforbund hadde en Soling som prydet forsidene.

Laget har skaffet en Abbott bygget 1987 Soling, som har det meste av trimfunksjoner på plass. De siste endringene fra OL årene etter 1987 skal sette opp, og så skal båten i løpet av høsten og vinteren få litt reparasjon og stell så skal det bli bra. NM første helg i september i Tønsberg blir et læringsmål på veien.